Skip to main content

Samengestelde gezinnen: onvoldoende bewust van de juridische regelingen bij een erfenis

Gepubliceerd op
20 augustus 2023

Uit onderzoek blijkt dat samengestelde gezinnen vaak geen testament hebben opgesteld. Dit kan leiden tot problemen bij de afwikkeling van de erfenis, zoals onenigheid over de verdeling van de bezittingen.

In het Nederlandse erfrecht wordt er geen rekening gehouden met samengestelde gezinnen. Dit betekent dat de erfenis volgens de wettelijke regels wordt verdeeld, ook als dit niet in het belang is van de samenwonenden of hun kinderen.

Een testament is een manier om te voorkomen dat er problemen ontstaan bij de afwikkeling van de erfenis. In een testament kun je bijvoorbeeld aangeven wie je erfgenamen zijn en hoe je bezittingen verdeeld moeten worden.

Als je een samengesteld gezin hebt, is het belangrijk om een testament op te stellen. Dit voorkomt dat er problemen ontstaan bij de afwikkeling van de erfenis en zorgt ervoor dat je wensen worden uitgevoerd.

Neem contact op met Notariskantoor Riteco voor meer informatie over testamenten en samengestelde gezinnen.

Wij staan klaar
voor U!

Wij maken graag tijd voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis. Ook afspraken buiten de reguliere openingstijden zijn geen probleem.

Neem telefonisch contact op via 0541-723971 
of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.